- 1-1½ φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες
- ½ - ¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγη ρίγανη (μια πρέζα)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-1½ φλιτζάνι αλεύρι (ανάλογα με το νερό που έχουν οι ντομάτες)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- λάδι για τηγάνισμα (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τις ντομάτες, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά
- Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Το ρίχνετε σιγά - σιγά στο μείγμα με τις ντομάτες που ετοιμάσατε προηγουμένως. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να φτιάξετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθετε
- Τους τηγανίζετε σε λάδι, παίρνοντας μια κουταλιά από το μείγμα στο μέγεθος ενός κεφτέ.